JADŁOSPIS 19 - 23 PAŹDZIERNIKA 2020R.

P O N I E D Z I A Ł E K   19.10.2020 

  • Zupa duet fasolowy 
  • Ryż jaśminowy 
  • Udziki z kurczaka pieczone 
  • Mizeria  
  • Soczek tłoczony ze świeżych owoców / woda 
  • Jabłko 
  • Wafelek kukurydziany 

 

W T O R E K             20.10.2020                      

  • Krupnik 
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 
  • Kotlet mielony 
  • Marchewka gotowana z groszkiem / sałatka z ananasa, kukurydzy, groszku, fasoli, jabłek, papryki, ogórka 
  • Sok jabłkowo-malinowo-truskawkowy / woda 
  • Śliwka 

 

Ś R O D A                21.10.2020 

  • Grochówka 
  • Naleśniki z serem i polewą truskawkową 
  • Herbata z cytryną / woda 
  • Sałatka owocowa 

 

C Z W A R T E K    22.10.2020 

  • Zupa koperkowa 
  • Kasza jęczmienna 
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 
  • Sałatka grecka / kalafior gotowany z koperkiem 
  • Kompot z owoców mieszanych / woda 
  • Serek fantazja  

 

P I Ą T E K           23.10.2020              

  • Zupa pomidorowa z ryżem 
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 
  • Polędwiczka z dorsza 
  • Surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebulki   
  • Napój pomarańczowy / woda 
  • Makowiec 

                                 

         

     Zastrzegamy zmiany w jadłospisie! 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny. 

Logowanie dla nauczycieli