JADŁOSPIS 28.09 - 02.10.2020.

P O N I E D Z I A Ł E K  28.09.2020

· Zupa z białej kapusty zaprawiana pomidorami

· Ryż jaśminowy

· Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo- musztardowym

· Pomidor z cebulką / bukiet warzyw gotowanych

· Sok jabłkowo-malinowy / woda

· Arbuz

 

W T O R E K  29.09.2020

· Zupa kalafiorowa

· Kasza bulgur

· Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pieczarkowym

· Buraczki gotowane / surówka z selera, jabłek, rodzynek

· Kompot jabłkowo-porzeczkowo-malinowy / woda

· Ciastko zbożowe

 

Ś R O D A  30.09.2020

· Barszcz biały z białą kiełbaską i jajkiem

· Naleśniki z serem i polewą truskawkową

· Herbata z cytryną słodzona miodem / woda

· Banan

 

C Z W A R T E K  01.10.2020

· Zupa zacierkowa

· Ziemniaki gotowane

· Kotlet devolaille zawijany z serem i masełkiem

· Marchewka gotowana z groszkiem / mizeria

· Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda

· Danio kieszonka

 

P I Ą T E K  02.10.2020

· Zupa pomidorowa z makaronem

· Ziemniaki gotowane z koperkiem

· Łosoś gotowany na parze

· Surówka z białej kapusty typu Colesław

· Kompot jabłkowy

 

Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli