P O N I E D Z I A Ł E K 28.09.2020
· Zupa z białej kapusty zaprawiana pomidorami
· Ryż jaśminowy
· Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo- musztardowym
· Pomidor z cebulką / bukiet warzyw gotowanych
· Sok jabłkowo-malinowy / woda
· Arbuz
W T O R E K 29.09.2020
· Zupa kalafiorowa
· Kasza bulgur
· Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pieczarkowym
· Buraczki gotowane / surówka z selera, jabłek, rodzynek
· Kompot jabłkowo-porzeczkowo-malinowy / woda
· Ciastko zbożowe
Ś R O D A 30.09.2020
· Barszcz biały z białą kiełbaską i jajkiem
· Naleśniki z serem i polewą truskawkową
· Herbata z cytryną słodzona miodem / woda
· Banan
C Z W A R T E K 01.10.2020
· Zupa zacierkowa
· Ziemniaki gotowane
· Kotlet devolaille zawijany z serem i masełkiem
· Marchewka gotowana z groszkiem / mizeria
· Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda
· Danio kieszonka
P I Ą T E K 02.10.2020
· Zupa pomidorowa z makaronem
· Ziemniaki gotowane z koperkiem
· Łosoś gotowany na parze
· Surówka z białej kapusty typu Colesław
· Kompot jabłkowy
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.