P O N I E D Z I A Ł E K
21.09.2020.
· Zupa ogórkowa z ziemniakami
· Penne makaronowe
· Udko z kurczaka pieczone w sosie własnym
· Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, cebuli / marchewki mini
· Kompot z owoców mieszanych / woda
· Jabłko
W T O R E K
22.09.2020.
· Zupa koperkowa z ryżem
· Ziemniaki gotowane
· Bitka schabowa po myśliwsku
· Fasolka szparagowa gotowana na parze / sałata lodowa z pomidorkiem, ogórkiem i fetą
· Kompot wiśniowy / woda
· Gruszka
Ś R O D A
23.09.2020.
· Zupa jarzynowa
· Pierogi ruskie z cebulką
· Sałatka z warzyw mieszanych
· Sok tłoczony z jabłkiem z dodatkiem mango / woda
C Z W A R T E K
24.09.2020.
· Krupnik
· Kopytka
· Gulasz po węgiersku
· Ogórek zielony / cukinia żółta i zielona w plastrach gotowana na parze
· Kompot jabłkowy / woda
· Śliwka
P I Ą T E K
25.09.2020.
· Rosół z makaronem
· Ziemniaki gotowane
· Kotlet z ryby
· Marchewka tarta z jabłkiem
· Soczek tłoczony ze świeżych owoców w kubeczku / woda
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.