JADŁOSPIS 21 - 25 WRZEŚNIA 2020R.

 

P O N I E D Z I A Ł E K

21.09.2020.

· Zupa ogórkowa z ziemniakami

· Penne makaronowe

· Udko z kurczaka pieczone w sosie własnym

· Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, cebuli / marchewki mini

· Kompot z owoców mieszanych / woda

· Jabłko

 

W T O R E K

22.09.2020.

· Zupa koperkowa z ryżem

· Ziemniaki gotowane

· Bitka schabowa po myśliwsku

· Fasolka szparagowa gotowana na parze / sałata lodowa z pomidorkiem, ogórkiem i fetą

· Kompot wiśniowy / woda

· Gruszka

 

Ś R O D A

23.09.2020.

· Zupa jarzynowa

· Pierogi ruskie z cebulką

· Sałatka z warzyw mieszanych

· Sok tłoczony z jabłkiem z dodatkiem mango / woda

 

C Z W A R T E K

24.09.2020.

· Krupnik

· Kopytka

· Gulasz po węgiersku

· Ogórek zielony / cukinia żółta i zielona w plastrach gotowana na parze

· Kompot jabłkowy / woda

· Śliwka

 

P I Ą T E K

25.09.2020.

· Rosół z makaronem

· Ziemniaki gotowane

· Kotlet z ryby

· Marchewka tarta z jabłkiem

· Soczek tłoczony ze świeżych owoców w kubeczku / woda

 

Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli