P O N I E D Z I A Ł E K 20.01.2020
- Zupa szczawiowa z jajkiem
- Penne makaronowe
- Pieczone udziki z kurczaka
- Fasolka szparagowa gotowana na parze / surówka z kukurydzy, groszku, fasoli, ananasa, jabłek, papryki, ogórków
- Budyń czekoladowy / woda / woda z cytryną
- Jabłko
W T O R E K 21.01.2020
- Zupa z białej kapusty zaprawiana pomidorami
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Kotlet schabowy
- Buraczki gotowane / surówka z selera, jabłek, rodzynek
- Kompot z owoców mieszanych / woda / woda z cytryną
- Brzoskwinia z syropu
Ś R O D A 22.01.2020
- Zupa jarzynowa
- Kluski leniwe z masełkiem
- Koktajl bananowo -truskawkowy
C Z W A R T E K 23.01.2020
- Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami
- Kasza bulgur
- Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym
- Surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, ogórka zielonego, kukurydzy, szczypiorku, rzodkiewki /cukinia duet gotowana na parze
- Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
- Ciasto marmurek z wiśnią
P I Ą T E K 24.01.2020
- Rosół z makaronem
- Ziemniak gotowane z koperkiem
- Łosoś pieczony na parze
- Bukiet warzyw gotowanych z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
- Kompot jabłkowo -porzeczkowo -truskawkowy / woda / woda z cytryną
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.