Jadłospis 20-24.01.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 20.01.2020

  • Zupa szczawiowa z jajkiem
  • Penne makaronowe
  • Pieczone udziki z kurczaka
  • Fasolka szparagowa gotowana na parze / surówka z kukurydzy, groszku, fasoli, ananasa, jabłek, papryki, ogórków
  • Budyń czekoladowy / woda / woda z cytryną
  • Jabłko

W T O R E K 21.01.2020                    

  • Zupa z białej kapusty zaprawiana pomidorami
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet schabowy
  • Buraczki gotowane / surówka z selera, jabłek, rodzynek
  • Kompot z owoców mieszanych / woda / woda z cytryną
  • Brzoskwinia z syropu

Ś R O D A 22.01.2020

  • Zupa jarzynowa
  • Kluski leniwe z masełkiem
  • Koktajl bananowo -truskawkowy

C Z W A R T E K 23.01.2020

  • Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami
  • Kasza bulgur
  • Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym
  • Surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, ogórka zielonego, kukurydzy, szczypiorku, rzodkiewki /cukinia duet gotowana na parze
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
  • Ciasto marmurek z wiśnią

P I Ą T E K 24.01.2020

  • Rosół z makaronem
  • Ziemniak gotowane z koperkiem
  • Łosoś pieczony na parze
  • Bukiet warzyw gotowanych z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
  • Kompot jabłkowo -porzeczkowo -truskawkowy / woda / woda z cytryną

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli