Jadłospis 13-17.01.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 13.01.2020

  • Krupnik
  • Ziemniaki gotowane
  • Kotlet mielony
  • Kapusta gotowana zaprawiana pomidorami / bar sałatkowy / sałatka grecka
  • Sok tłoczony jabłko-mango / woda / woda z cytryną
  • Jabłko

W T O R E K 14.01.2020             

  • Zupa ryżowa z ziemniakami
  • Kasza gryczana
  • Gulasz po węgiersku
  • Sałatka z ogórków kwaszonych, jabłek, cebuli / kalafior gotowany na parze
  • Kompot truskawkowy / woda /woda z cytryną
  • Serek Fantazja

Ś R O D A 15.01.2020

  • Grochówka z kiełbaską
  • Pierogi z serem i polewą jagodową
  • Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną
  • Mandarynka

C Z W A R T E K 16.01.2020

  • Zupa pieczarkowa
  • Ryż z kurkumą na sypko
  • Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
  • Sałatka z buraczków, jabłek, cebuli / marchewki mini gotowane na parze
  • Kisiel z owoców leśnych / woda /woda z cytryną
  • Gruszka

P I Ą T E K 17.01.2020

  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Ziemniaki gotowane
  • Ryba Miruna smażona w cieście naleśnikowym
  • Surówka z białej kapusty typu Colesław
  • Sok z owoców egzotycznych / woda / woda z cytryną

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli