P O N I E D Z I A Ł E K 13.01.2020
- Krupnik
- Ziemniaki gotowane
- Kotlet mielony
- Kapusta gotowana zaprawiana pomidorami / bar sałatkowy / sałatka grecka
- Sok tłoczony jabłko-mango / woda / woda z cytryną
- Jabłko
W T O R E K 14.01.2020
- Zupa ryżowa z ziemniakami
- Kasza gryczana
- Gulasz po węgiersku
- Sałatka z ogórków kwaszonych, jabłek, cebuli / kalafior gotowany na parze
- Kompot truskawkowy / woda /woda z cytryną
- Serek Fantazja
Ś R O D A 15.01.2020
- Grochówka z kiełbaską
- Pierogi z serem i polewą jagodową
- Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną
- Mandarynka
C Z W A R T E K 16.01.2020
- Zupa pieczarkowa
- Ryż z kurkumą na sypko
- Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
- Sałatka z buraczków, jabłek, cebuli / marchewki mini gotowane na parze
- Kisiel z owoców leśnych / woda /woda z cytryną
- Gruszka
P I Ą T E K 17.01.2020
- Zupa pomidorowa z makaronem
- Ziemniaki gotowane
- Ryba Miruna smażona w cieście naleśnikowym
- Surówka z białej kapusty typu Colesław
- Sok z owoców egzotycznych / woda / woda z cytryną
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.