Jadłospis 16-20.12.2019

P O N I E D Z I A Ł E K 16.12.2019

  • Zupa kalafiorowa
  • Ryż
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
  • Surówka z białej kapusty typu Colesław
  • Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
  • Jabłko
  • Herbatniki

W T O R E K 17.12.2019                    

  • Zupa zacierkowa
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Bitka wieprzowa z cebulką
  • Marchewka tarta z jabłkiem / groszek zielony gotowany na parze
  • Soki tłoczone ze świeżych owoców / woda
  • Winogrono

Ś R O D A 18.12.2019

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami
  • Kasza gryczana
  • Schab po myśliwsku
  • Pomidor / surówka z selera, jabłek, rodzynek
  • Kompot wieloowocowy / woda / woda z cytryną
  • Mandarynka

C Z W A R T E K 19.12.2019

  • Zupa pomidorowa z ryżem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet mielony
  • Mieszanka wiosenna / bar sałatkowy / sałatka grecka
  • Kisiel z owoców leśnych / woda /woda z cytryną

P I Ą T E K 20.12.2019

  • Kapuśniak z kiełbaską
  • Makaron z serem i truskawkami
  • Herbata z cytryna słodzona miodem / woda
  • Banan

 

 

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli