P O N I E D Z I A Ł E K 16.12.2019
- Zupa kalafiorowa
- Ryż
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Surówka z białej kapusty typu Colesław
- Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
- Jabłko
- Herbatniki
W T O R E K 17.12.2019
- Zupa zacierkowa
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Bitka wieprzowa z cebulką
- Marchewka tarta z jabłkiem / groszek zielony gotowany na parze
- Soki tłoczone ze świeżych owoców / woda
- Winogrono
Ś R O D A 18.12.2019
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
- Kasza gryczana
- Schab po myśliwsku
- Pomidor / surówka z selera, jabłek, rodzynek
- Kompot wieloowocowy / woda / woda z cytryną
- Mandarynka
C Z W A R T E K 19.12.2019
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Kotlet mielony
- Mieszanka wiosenna / bar sałatkowy / sałatka grecka
- Kisiel z owoców leśnych / woda /woda z cytryną
P I Ą T E K 20.12.2019
- Kapuśniak z kiełbaską
- Makaron z serem i truskawkami
- Herbata z cytryna słodzona miodem / woda
- Banan
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.