Jadłospis 02-06.12.2019

P O N I E D Z I A Ł E K  02.12.2019

  • Krupnik
  • Spaghetti z mięsem i sosem bolognese
  • Kompot jabłkowo-porzeczkowo-truskawkowy / woda / woda z cytryną
  • Mus owocowy

W T O R E K  03.12.2019

  • Zupa ryżanka
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Kotlet schabowy
  • Marchewka gotowana z groszkiem / bar sałatkowy – szkoła ul. Krasickiego
  • Marchewka gotowana z groszkiem / sałatka grecka – szkoła ul. Zimowa
  • Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
  • Gruszka

Ś R O D A  04.12.2019

  • Zupa grochówka z kiełbaską
  • Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem lub powidłami wiśniowymi
  • Koktajl bananowo -truskawkowo-jagodowy / woda

C Z W A R T E K  05.12.2019

  • Zupa dyniowa z kuleczkami makaronowymi
  • Ryż jaśminowy z kurkumą
  • Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
  • Surówka z buraczków, jabłek, cebuli / brokuły gotowane na parze
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda z cytryną / woda
  • Jabłko

P I Ą T E K  06.12.2019

  • Barszcz ukraiński
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Łosoś pieczony z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
  • Surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, rzodkiewki, szczypiorku, ogórka zielonego, kukurydzy
  • Sok jabłkowo-malinowy / woda / woda z cytryną
  • Coś słodkiego od Mikołaja

 Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli