P O N I E D Z I A Ł E K 02.12.2019
- Krupnik
- Spaghetti z mięsem i sosem bolognese
- Kompot jabłkowo-porzeczkowo-truskawkowy / woda / woda z cytryną
- Mus owocowy
W T O R E K 03.12.2019
- Zupa ryżanka
- Ziemniaki z koperkiem
- Kotlet schabowy
- Marchewka gotowana z groszkiem / bar sałatkowy – szkoła ul. Krasickiego
- Marchewka gotowana z groszkiem / sałatka grecka – szkoła ul. Zimowa
- Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
- Gruszka
Ś R O D A 04.12.2019
- Zupa grochówka z kiełbaską
- Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem lub powidłami wiśniowymi
- Koktajl bananowo -truskawkowo-jagodowy / woda
C Z W A R T E K 05.12.2019
- Zupa dyniowa z kuleczkami makaronowymi
- Ryż jaśminowy z kurkumą
- Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
- Surówka z buraczków, jabłek, cebuli / brokuły gotowane na parze
- Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda z cytryną / woda
- Jabłko
P I Ą T E K 06.12.2019
- Barszcz ukraiński
- Ziemniaki z koperkiem
- Łosoś pieczony z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
- Surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, rzodkiewki, szczypiorku, ogórka zielonego, kukurydzy
- Sok jabłkowo-malinowy / woda / woda z cytryną
- Coś słodkiego od Mikołaja
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.