Jadłospis 09-13.03.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 09.03.2020

  • Zupa koperkowa z ziemniakami
  • Ryż jaśminowy
  • Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
  • Surówka z kapusty kwaszonej i marchwi / brokuły gotowane
  • Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
  • Gruszka

W T O R E K 10.03.2020                    

  • Krupnik
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet schabowy
  • Marchewka gotowana z groszkiem / sałata lodowa z mandarynką, winogronem i sosem winegret
  • Budyń śmietankowy / woda / woda z cytryną
  • Jabłko

 

Ś R O D A 11.03.2020

  • Zupa kalafiorowa
  • Kluski leniwe z masełkiem
  • Koktajl jagodowo –bananowo -truskawkowy
  • Brzoskwinia

C Z W A R T E K 12.03.2020

  • Zupa duet fasolowy
  • Kasza jęczmienna
  • Pulpety w sosie pieczarkowym
  • Sałatka z buraczków, jabłek, cebuli / marchewki mini gotowane na parze
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
  • Ciasto marmurek z wiśnią

 

P I Ą T E K 13.03.2020

  • Barszcz biały z jajkiem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Łosoś pieczony na parze
  • Bukiet warzyw gotowanych z sosem jogurtowo-koperkowo - czosnkowym
  • Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną

 

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli