P O N I E D Z I A Ł E K 09.03.2020
- Zupa koperkowa z ziemniakami
- Ryż jaśminowy
- Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo -musztardowym
- Surówka z kapusty kwaszonej i marchwi / brokuły gotowane
- Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
- Gruszka
W T O R E K 10.03.2020
- Krupnik
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Kotlet schabowy
- Marchewka gotowana z groszkiem / sałata lodowa z mandarynką, winogronem i sosem winegret
- Budyń śmietankowy / woda / woda z cytryną
- Jabłko
Ś R O D A 11.03.2020
- Zupa kalafiorowa
- Kluski leniwe z masełkiem
- Koktajl jagodowo –bananowo -truskawkowy
- Brzoskwinia
C Z W A R T E K 12.03.2020
- Zupa duet fasolowy
- Kasza jęczmienna
- Pulpety w sosie pieczarkowym
- Sałatka z buraczków, jabłek, cebuli / marchewki mini gotowane na parze
- Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
- Ciasto marmurek z wiśnią
P I Ą T E K 13.03.2020
- Barszcz biały z jajkiem
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Łosoś pieczony na parze
- Bukiet warzyw gotowanych z sosem jogurtowo-koperkowo - czosnkowym
- Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.