Jadłospis 02-06.03.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 02.03.2020

  • Zupa ryżanka
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet panierowany z piersi kurczaka
  • Marchewka tarta z jabłkiem / groszek zielony z masełkiem
  • Kompot z owoców mieszanych / woda / woda z cytryną
  • Jogurt pitny

W T O R E K 03.03.2020             

  • Zupa z białej kapusty, cukinii, papryki
  • Spaghetti z mięsem i sosem bolognese
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców/ woda / woda z cytryną
  • Galaretka z owocami

Ś R O D A 04.03.2020

  • Zupa grochówka
  • Naleśniki z serem i polewą truskawkową
  • Herbata z cytryną słodzona miodem
  • Banan z posypką czekoladową

 

C Z W A R T E K 05.03.2020

  • Zupa zacierkowa
  • Kopytka
  • Schab po myśliwsku
  • Kapusta gotowana zaprawiana pomidorami
  • Bar sałatkowy / sałatka grecka
  • Kompot jabłkowy / woda /woda z cytryną
  • Mandarynka

P I Ą T E K 06.03.2020

  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • Polędwiczki z dorsza
  • Surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, rzodkiewki, szczypiorku, kukurydzy, ogórka zielonego
  • Sok w kartoniku
  • Woda / woda z cytryną

 

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli