JADŁOSPIS 24-28.02.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 24.02.2020

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami
  • Makaron penne
  • Udziki z kurczaka w sosie własnym
  • Mieszanka wiosenna (marchewka żółta plastry, cukinia plastry, marchewka mini, brokuł, kalafior) z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
  • Surówka z czerwonej kapusty i jabłek
  • Kisiel z owoców leśnych / woda / woda z cytryną
  • Jabłko

W T O R E K 25.02.2020                    

  • Zupa szczawiowa z jajkiem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Befsztyk z pieczarkami
  • Buraczki gotowane / sałatka z kukurydzy, groszku, fasoli, papryki, ogórków, ananasa
  • Kompot wiśniowy / woda / woda z cytryną
  • Serek Fantazja

Ś R O D A 26.02.2020

  • Zupa jarzynowa
  • Pierogi z serem i polewą jogurtowo-jagodową
  • Herbata z cytryną / woda
  • Sałatka owocowa

C Z W A R T E K 27.02.2020

  • Zupa z kapusty kwaszonej
  • Kasza bulgur
  • Gulasz po węgiersku
  • Sałatka szwedzka / surówka z białej, czerwonej rzodkiewki i jabłek
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
  • Banan

P I Ą T E K 28.02.2020

  • Rosół z makaronem
  • Ziemniak gotowane z koperkiem
  • Kotlet z ryby
  • Surówka z kapusty białej i koperku
  • Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną
  • Herbatniki

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli