P O N I E D Z I A Ł E K 24.02.2020
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
- Makaron penne
- Udziki z kurczaka w sosie własnym
- Mieszanka wiosenna (marchewka żółta plastry, cukinia plastry, marchewka mini, brokuł, kalafior) z sosem jogurtowo-koperkowo-czosnkowym
- Surówka z czerwonej kapusty i jabłek
- Kisiel z owoców leśnych / woda / woda z cytryną
- Jabłko
W T O R E K 25.02.2020
- Zupa szczawiowa z jajkiem
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Befsztyk z pieczarkami
- Buraczki gotowane / sałatka z kukurydzy, groszku, fasoli, papryki, ogórków, ananasa
- Kompot wiśniowy / woda / woda z cytryną
- Serek Fantazja
Ś R O D A 26.02.2020
- Zupa jarzynowa
- Pierogi z serem i polewą jogurtowo-jagodową
- Herbata z cytryną / woda
- Sałatka owocowa
C Z W A R T E K 27.02.2020
- Zupa z kapusty kwaszonej
- Kasza bulgur
- Gulasz po węgiersku
- Sałatka szwedzka / surówka z białej, czerwonej rzodkiewki i jabłek
- Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
- Banan
P I Ą T E K 28.02.2020
- Rosół z makaronem
- Ziemniak gotowane z koperkiem
- Kotlet z ryby
- Surówka z kapusty białej i koperku
- Kompot jabłkowy / woda / woda z cytryną
- Herbatniki
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.