Jadłospis 10-14.02.2020

 

P O N I E D Z I A Ł E K 10.02.2020

  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
  • Ryż jaśminowy
  • Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
  • Pomidorki cherry
  • Kompot wieloowocowy / woda / woda z cytryną
  • Sałatka owocowa

W T O R E K 11.02.2020                    

  • Zupa ogórkowa
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet mielony
  • Marchewka gotowana z groszkiem
  • Kisiel wiśniowy / woda / woda z cytryną
  • Gruszka

Ś R O D A 12.02.2020

  • Zupa jarzynowa
  • Naleśniki z serem i polewą truskawkową
  • Herbata z cytryną
  • Jabłko

C Z W A R T E K 13.02.2020

  • Zupa z białej kapusty zaprawiana pomidorami
  • Kasza gryczana
  • Gulasz po węgiersku
  • Surówka z białej rzodkiewki i jabłek
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną

P I Ą T E K 14.02.2020

  • Zupa pomidorowa z ryżem
  • Ziemniak gotowane z koperkiem
  • Ryba Miruna w cieście naleśnikowym
  • Surówka z kapusty kwaszonej i marchwi
  • Kompot ze śliwek / woda / woda z cytryną
  • Kinder Bueno      

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli